Tuinarchitect Eindhoven

The Dutch Wave is een design studio voor tuinarchitectuur en gebiedsontwikkeling, gevestigd in Eersel, Noord-Brabant. De kracht van de natuur inspireert ons om schoonheid af te leveren in haar vele vormen: rationeel, lyrisch, en expressief.

Core services van tuinarchitect The Dutch Wave

Bezield door Piet Oudolf, maken onze ontwerpen en plantencomposities gebruik van gewaagde vaste planten, bloemen en grassen. Mother Nature wordt gecombineerd met wilde verbeeldingskracht om unieke ruimtes te creëren voor mensen. Samen geloven we in de transformerende kracht van design om natuurlijke en bebouwde omgevingen heruit te vinden.

 

Wat kenmerkt een landelijke tuin en welke beplanting wordt gebruikt?

The Dutch Wave ontwerpt buitenruimtes. Ons portfolio omvat exclusieve landelijke tuinen en intieme privéruimtes, evenals grootschalige openbare parken en campussen. Ons werk staat bekend om zijn architectonische lijnen, royale beplanting en elegante styling. We bieden aan onze klanten drie core services. 

Tuinontwerp

Wij ontwerpen landelijke tuinenlandgoed ontwerpen en exclusieve tuinen. Een tuin moet zowel esthetisch als functioneel zijn. Geen twee tuinen zijn echter hetzelfde en geen twee mensen willen dezelfde tuin. Het kan moeilijk zijn om te visualiseren hoe een tuin eruit zal zien en wat zal werken. 

Onze aanpak? Wij luisteren naar wat onze klanten zoeken in termen van functie, ontwerp en beplanting. Door samen te werken met de klant, ontwikkelen we een ontwerpopdracht. Wij hebben de creatieve flair en expertise, gekoppeld aan uitgebreide tuinbouwkundige kennis die jouw visie vertalen in een expressief tuinontwerp. Wij houden nauw toezicht op alle aspecten van het ontwerp, de aanleg, de beplanting en de vormgeving van de tuin. Wij kunnen je tuinproject verzorgen vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering.

Een The Dutch Wave-tuin is een verlengstuk van je huis: tapijten van bloemen en planten spreiden zich uit onder je voeten, het ruisen van het water is de perfecte begeleiding voor vogelenzang en de tuin biedt panorama’s die het penseel van een kunstenaar waardig zijn. We hebben tevens oog voor afgezonderde, rustige plekjes waar je kunt ontspannen en genieten van de pracht om je heen.

Gebiedsontwikkeling

Onze diensten in gebiedsontwikkeling strekken zich uit van het maken van een eerste schetsontwerp tot een gedetailleerd (3D-)ontwerp, werkschema’s en het voorbereiden van de realisatie. Voor grotere projecten worden masterplannen opgesteld. Het landschapsontwerp wordt zo multifunctioneel en toegankelijk mogelijk gemaakt. In al ons werk beoordelen we zorgvuldig de ruimtelijke kenmerken die een plek onderscheiden, de connectie met omliggende gebieden, lokale tradities en geschiedenis, en de natuurlijke omgeving.

Wij streven ernaar om openbare landschappen van blijvende betekenis te creëren, die de infrastructuur en habitats van buurten opnieuw met elkaar verbinden voor toekomstige generaties.

Creatie van natuurlijke habitats en hergebruik van bomen

De creatie van een natuurlijke habitat kan onder meer bestaan in het ontwerp en de bouw van een groenelementen, het realiseren van een bluswater bassin wat tevens als sierlijke vijver dient, het aanleggen van weiden met wilde bloemen of het herplanten van bestaande bomen. Deze natuurlijke elementen kunnen de goedkeuring van een project vergemakkelijken of kunnen helpen om de steun van de omringende gemeenschap te verkrijgen. Tegelijk worden meer leefbare, groene ruimtes gecreëerd voor mens en dier. alleen maar winnaars!

Volwassen bomen geven we een tweede thuis. Bomen moeten geregeld plaats ruimen voor een nieuwe weg of ontwikkeling. Voor een ander project zouden ze echter een absolute verrijking kunnen betekenen voor de omgeving. Wij gaan op zoek naar een nieuwe bestemming voor je bomen en redden ze van versnippering. 

The Dutch Wave filosofie

Gedreven door onze filosofie van Biophilic Design, laten wij onze concepten tot leven komen. Uitgangspunt van Biophilic Design is dat mens en natuur met elkaar verbonden zijn en natuur een grote impact heeft op ons welzijn. In onze ontwerpen zoeken we daarom continu naar manieren die de connectie met onze natuurlijke habitat herstellen. Biophilic Design laat zich kenmerken door drie kernwaarden: beleving, comfort en duurzaamheid.

In vluchtige tijden, kan het moeilijk zijn om rust te vinden. Wij willen mensen een plek geven waar ze kunnen ontspannen en de dagelijkse stress van het moderne leven van zich af kunnen schudden. Waar ze ten volle kunnen genieten van de natuur in eigen tuin of dicht bij huis. 

Achter ieder ontwerp gaat een menselijke passie schuil maar middels de Biophilic Design filosofie is de omgeving en natuur de grootste raadgever. Buitenruimtes en tuinen worden getransformeerd in een passend plaatje dat klopt in de omgeving en wensen van de opdrachtgever. Gaandeweg hebben onze creaties de harten veroverd van esthetici, organisaties, zakenmagnaten en families. 

The team van The Dutch Wave bestaat uit twee landschapsarchitecten, een 3D-artist en een tuinontwerper. Zij genoten onder meer een opleiding stedenbouwkunde en tuinarchitectuur aan de Vrije Universiteit BrusselErasmus Hogeschool Brussel en aan Van Hall Larenstein. 

Onze projectbenadering is contextueel en streeft naar co-creatie. Via ons eigen team en een ruim netwerk laten wij ons omringen door een pool van ervaring en deskundigheid op specifieke aanverwante gebieden zoals: ecologie, boomkwekerij, bosbouw en bouwkunde. 

Met The Dutch Wave aan je zijde is je tuin of ruimtelijk project in groene en innovatieve handen. Ervaar hoe jouw visie tot leven komt met elke plant en elk materiaal handpicked door onze experts, die jouw project laten onderscheiden van alle andere.

 

Bekijken welke impact The Dutch Wave nog meer maakt?

Meer weten over The Dutch Wave?

Bekijk tuinontwerp

Bekijk landschapsontwerp

Buiten de gebaande paden ontdekken we de trail architect. 
Groen zonder geitenwol!
Lidl & The Dutch Wave: bouwen aan duurzame ambities
Duurzaamheid die staat als een huis: geef bomen een tweede thuis!
Biophilic design makes Mother Nature damn sexy!
Biophilic wonen: opgaan in de natuur, adaptief én modulair!
Werkgeluk ervaren tijdens het creëren van een happy place: het verhaal van de Brainport Human Campus

Onze voorliefde voor natuur en de filosofie van Biophilic Design is groot. Zo groot, dat we er dagelijks over vertellen. Aan bezoekers van ons kantoor op Domein Oogenlust, waar de omgeving natuur

The Dutch Wave is een jong bureau van creatievelingen die hun sporen in tuinontwerp hebben verdiend. Wat ze maken: natuurinclusieve tuinen op basis van het biophilic-principe. Alhoewel deze omschrijving een

Wat hebben The Dutch Wave en Lidl met elkaar gemeen? Meer dan je denkt! De Duitse supermarktgigant heeft namelijk een duidelijke missie om duurzaam de toekomst tegemoet te treden. En laten wij

Duurzaamheid, wat houdt dat nou in? Veel mensen denken aan zonnepanelen, groene energie en windmolens. Het ‘echte’ antwoord? Het gaat naar onze mening bijna altijd om hoe we in de

Zo, dat is nog eens een openingszin hè? Dat moet ook wel, met zo’n mega aantrekkelijk onderwerp. Wellicht denk je: biophili-watte? Biophilic Design kent meerdere omschrijvingen. Zo zeggen sommigen dat

We zeiden het eerder al: we zijn fan van Biophilic Design. Because Mother Nature is damn sexy. Biophilic Design is een innovatieve ontwerpmethode die natuurlijke elementen in onze gebouwde omgeving

Het principe van werkgeluk? Blije medewerkers gaan met plezier naar hun werk, wat zorgt voor minder stress en ziekteverzuim. Dit resulteert vaak in een betere kwaliteit in dienstverlening. Dat heeft